'ONS' HART VOOR OPWIJK


 

Op vrijdag 9 april 2021 was er een brand in het appartementengebouw in de Kloosterstraat bij onze overburen.

In enkele minuten stonden er meer dan 30 gezinnen op straat, zij waren hun thuis en alles erin kwijt.

Zij kregen gelukkig allemaal een “nood – appartement” waar zij konden slapen en er kwam een inzamelactie tot stand waar mensen kledij en andere huishoudelijke zaken konden afgeven voor de slachtoffers. Daarnaast werd “Hart voor Opwijk” opgericht, dat is een steunfonds waar er geld op gestort kan worden.  Optempo schoot onmiddellijk in actie en startte een inzamelactie.

Wij maakte kaartjes in de vorm van een hartje, uit handgeschept papier met bloemzaadjes erin. Dit kaartje kon je dan planten en hier groeide dan mooie bloemetjes uit. We bakten ook cupcakes met gele en blauwe hartjes, de kleuren van Opwijk en de Soepkadees toverde meer dan 60 liter tomatensoep uit hun ketel.


“Iets voor de slachtoffers kunnen doen was leuk, op deze manier konden wij hen steunen”, zegt Gert. “Het gaf mij een goed gevoel”, vult Kurt aan, “die mensen zijn alles kwijt, met de inzamelactie had ik het gevoel dat ik hen kon steunen”, besluit David.

Drie weken lang konden de mensen bestellen en op vrijdag komen afhalen op de parking van het klooster. De bestellingen werden klaargezet in zelf versierde zakjes met een hartje erop, voor extra liefde.





Wij zijn trots om te kunnen zeggen dat wij met Optempo 1000€ hebben ingezameld en zo ons steentje kunnen bijdragen.

Wij wensen alle slachtoffers nog veel sterkte toe, daarom hebben wij voor ieder van hen een handgeschept kaartje gemaakt dat hen weldra overhandigd zal worden.

Wij willen ook alle mensen die een bestelling hebben geplaatst bij ons van harte bedanken!

Met veel trots,
Gert voor OpTijd

              




Reacties

Populaire posts van deze blog

WELNESS OPTEMPO

Onze Soepkadees zijn terug!

EEN BEESTIGE NAMIDDAG